HUMMUS

Hummus

Το Hummus με προέλευση από την Ανατολή είναι ένα πολύ υγιεινό σνακ, καθώς έχει ως βάση τα ρεβίθια, εξαιρετική πηγή πρωτεϊνης και φυτικών ινών.

Hummus
ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΤΕ

400γρ. ρεβίθια βρασμένα

30 ml χυμό λεμονιού (περίπου μισό λεμόνι)

2 κουταλιές της σούπας Ταχίνι

1 σκελίδα σκόρδο (ξεφλουδισμένη)

1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

2-3 κουταλιές της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο

2 κουταλιές της σούπας  το νερό από τα ρεβίθια

 

Για το γαρνίρισμα

Ολόκληρα βρασμένα ρεβίθια

Καπνιστή πάπρικα

Λίγο ελαιόλαδο

ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Βράζετε τα ρεβίθια σύμφωνα με τις οδηγίες. Όταν είναι έτοιμα, κρατάτε λίγο από το νερό τους και τα αφαιρείτε από το σκεύος.

Τοποθετείτε το μεγάλο μπολ της κουζινομηχανής με τη μεγάλη λεπίδα και ρίχνετε μέσα όλα τα υλικά .

Πατάτε το  AUTO και ενεργοποιείτε  την κουζινομηχανή. Χτυπάτε μέχρι το μείγμα να γίνει λείο, περίπου 2-3 λεπτά. Εάν το μείγμα είναι πολύ πηχτό, προσθέτετε λίγο ακόμα νερό από τα βρασμένα ρεβίθια.  

Αδειάζετε το hummus σε μπολ και γαρνίρετε με τα ολόκληρα ρεβίθια που έχετε κρατήσει , την καπνιστή πάπρικα και λίγο extra παρθένο ελαιόλαδο.

Σερβίρετε με sticks λαχανικών και φρυγανισμένες αραβικές πίτες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ