Μερίδες: 4
Αφού ψιλοκόψουμε το κρεμμύδι στον χειροκίνητο κόφτη, το τοποθετούμε σε ένα μπολ μαζί με τον κιμά, την κέτσαπ, τη ρίγανη και λίγο αλατοπίπερο και ανακατεύουμε απαλά, ίσα-ίσα να ενωθούν τα υλικά.
Τοποθετούμε τον κιμά στην πρέσα για μπιφτέκι που θα δώσει το κατάλληλο σχήμα, πάχος αλλά και τις χαρακτηριστικές ραβδώσεις.
Αλατοπιπερώνουμε και από τις δύο πλευρές.
Λαδώνουμε το σχαροτήγανο και το ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά, Βάζουμε τα μπιφτέκια και τα «ψήνουμε» για 5 - 6 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να γίνουν στο εσωτερικό τους καταπώς θέλουμε (λιγότερο, αν τα θέλουμε πιο μέτρια ψημένα). Αποσύρουμε από τη φωτιά και βάζουμε πάνω σε κάθε μπιφτέκι 1 φέτα τυρί, να λιώσει.
Αλείφουμε τα μισά ψωμάκια με μαγιονέζα και από πάνω βάζουμε τα φύλλα σαλάτας, το μπιφτέκι, το κρεμμύδι, την ντομάτα, τα αγγουράκια.
Καλύπτουμε με τα υπόλοιπα μισά ψωμάκια και σερβίρουμε.
Πηγή: gastronomos.gr https://bit.ly/3w6MQrl